فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی صدرا
سال دهم شماره 1 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین پارسائی*، آمنه صفری، یلدا امیر معزی جهرمی، بابک پورعباس، علی زمانی صفحات 1-12
    مقدمه

    رایج ترین شاخص ارزیابی اسکولیوز زاویه ی کاب است که معمولا با استفاده از تصویرهای رادیوگرافی ستون فقرات اندازه گیری می شود؛ ولی، این اندازه گیری با روش دستی معایبی چون وابستگی به تجربه ی کاربر، تکرارپذیری پایین و پراکندگی مقادیر به دست آمده در آزمایش های مختلف دارد. هدف از این مطالعه، امکان سنجی ارایه ی یک نرم افزار برای رفع این مشکلات است.

    روش ها

    در این پژوهش، نرم افزاری با کمک ابزارهای پردازش تصویر، مدل سازی و هندسه ی تحلیلی برای محاسبه ی زاویه ی کاب با استفاده از تصاویر رادیوگرافی ستون فقرات ارایه شده است. انحنای ستون فقرات با استخراج ناحیه ی مربوط به ستون فقرات در تصویر پردازش شده و مدل سازی نقاط درون این ناحیه به دست می آید و زاویه ی کاب از روی این منحنی محاسبه می شود. برای ارزیابی الگوریتم از سی تصویر رادیوگرافی استفاده شد. اندازه گیری و مقایسه ی زاویه ی کاب از روی این تصاویر با روش مرسوم زیر نظر متخصص ارتوپدی مجرب، به همراه یک کاربر و با استفاده از الگوریتم پیشنهادی  انجام شد.

    یافته ها

      اختلاف معناداری بین میانگین زاویه ی کاب گزارش شده توسط یک جراح خبره (º30/20 ± º95/53) و محاسبه شده با الگوریتم (º95/19 ± º41/56) وجود نداشت، اما همبستگی معناداری بین زاویه ی تخمین زده شده با کمک الگوریتم پیشنهادی و مقادیر مرجع (93 /0 = ضریب همبستگی) وجود داشت (8-10<P).

    نتیجه گیری

    روش های کامپیوتری می توانند در محاسبه ی زاویه ی کاب با استفاده از تصویر رادیوگرافی ستون فقرات و کاهش مشکلات مربوطه مفید باشند؛ ولی قبل از استفاده در محیط بالینی باید با استفاده از داده های بیشتری ارزیابی شوند.

    کلیدواژگان: اسکولیوز، انحنای ستون فقرات، اندازه گیری انحنای ستون فقرات، پردازش تصاویر با کمک کامپیوتر، اندازه گیری زاویه ی کاب، مدل سازی داده
  • فریبا عباسی، محمدرضا سمایی* صفحات 13-22
    مقدمه

    با توجه به اثر چشمگیر عوامل محیطی و ساختاری بر غلظت بیوآیروسل ها در هوای درونی بیمارستان و همچنین توجه کمتر به تعیین این ارتباط که معمولا به صورت غیرخطی است، هدف از این مطالعه تعیین پراکندگی توزیع بیوآیروسل ها و عوامل محیطی موثر بر غلظت آن ها در هوای درونی بیمارستان با استفاده از شبکه ی عصبی مصنوعی بوده است.

    روش ها

    در این مطالعه غلظت بیوآیروسل ها با استفاده از روش غیرفعال و به مدت یک ساعت در ناحیه ی تنفسی انسان تعیین گردید. محیط کشت استفاده شده برای باکتری و قارچ به ترتیب تیپیکون سوی آگار سابورود دکستروز آگار بوده که در دماهای 15، 25 و 37 درجه، انکوبه گردید. متغیر مستقل شامل سه دسته متغیرهای ساختاری (تعداد تخت های بخش، ابعاد اتاق و ابعاد پنجره ها)، متغیرهای راهبری و مدیریت در بیمارستان (تعویض هوای بخش در هر ساعت) و متغیرهای آنالیزی (دمای انکوباسیون و نوع محیط کشت) بوده که اثر این متغیرها به وسیله ی شبکه ی عصبی مصنوعی با الگوریتم levenberg-marqut مدل سازی شد.

    یافته ها

    پیش بینی اثر عوامل نتایج این مطالعه نشان داد که پراکندگی بیوآیروسل ها در بخش های دیالیز و جراحی مردان بیشتر بوده است. همچنین شبکه ی عصبی مصنوعی توانایی مناسبی در پیش بینی اثر عوامل محیطی و ساختاری بیمارستان بر روی بیوآیروسل ها به خصوص قارچ ها داشته است؛ به طوری که حداکثر و حداقل غلظت باکتری ها و قارچ ها در داده های واقعی مشابه با داده های پیش بینی شده ی شبکه ی عصبی مصنوعی بوده است. افزون بر این، ضریب هم بستگی برای قارچ ها برابر با 0.95 بوده و میزان هم بستگی داده های واقعی و داده های پیش بینی شده توسط شبکه ی عصبی مصنوعی بالاتر از 0.92 بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، شبکه عصبی مصنوعی می تواند روش مناسب و قابل اعتمادی جهت پیش بینی وابستگی غلظت بیوآیروسل ها به عوام محیطی و ساختاری بیمارستان باشد.

    کلیدواژگان: هوابرد، باکتری، قارچ، شبکه ی عصبی، عوامل محیطی
  • فرید زند، گلنار ثابتیان جهرمی*، بیتا حجت پناه منتظری، حسینعلی خلیلی، منصور مسجدی، نعیمه سادات اثماریان، فاطمه صفری، عاطفه مرادی صفحات 23-36
    مقدمه

    سوءمصرف مواد از مشکلاتی است که می تواند به کنترل نامناسب درد، بی قراری و هذیان منجر شود. در مطالعه ی حاضر، تاثیر اجرای یک پروتکل در کنترل علایم محرومیت، درد، بی قراری و دلیریوم را بر بیماران مبتلا به سوءمصرف مواد در بخش مراقبت های ویژه بررسی می کنیم.

    روش ها

    در این مطالعه ی تجربی، 44 بیمار (هجده سال و بالاتر) وابسته به اپیویید مطالعه شدند. درد و آرام بخشی در هر ساعت توسط مقیاس رفتاری درد و Richmond Agitation Sedation و دلیریوم هر هشت ساعت توسط Method-Confusion Assessment ارزیابی شدند و باتوجه به نمره ی به دست آمده، درمان بر اساس پروتکل دریافت شد. بر اساس نوع، دوز مخدر و نحوه ی استفاده محاسبه ی دوز متادون انجام شد. علایم احتمالی سندرم محرومیت و مصرف بیش ازحد هر ساعت توسط پرستار بخش ارزیابی می شد.

    یافته ها

    مدت اقامت در بخش مراقبت ویژه در گروه شاهد، هفده روز و در گروه مداخله هفت روز بود. بیماران در گروه مداخله، در مقایسه با گروه شاهد دوزهای پایین تری از متادون و پروپوفول در طول 72 ساعت اول بستری و فنتانیل کمتری بعد از 48 و 72 ساعت دریافت کردند  (p<0.05). در گروه مداخله بیمارانی که در محدوده ی قابل قبول درد و بی قراری قرار داشتند، بیشتر از گروه شاهد بودند p=0.001) و p=0.05).

    نتیجه گیری

    تشخیص علایم محرومیت، درد، بی قراری و دلیریوم در بیماران با سوءمصرف مواد همراه با درمان مناسب و به موقع می تواند در بهبود مراقبت های پزشکی مفید باشد.

    کلیدواژگان: بی قراری، دلیریوم، واحد مراقبت ویژه، تریاک، درد
  • مژده ریاضی، صمد فریدونی*، وحید زنگوری، عبدالرسول طالعی صفحات 37-48
    مقدمه

    بسیاری از زنان مبتلا به سرطان پستان از مشکلات روان شناختی که با سرطان همایند است، رنج می برند و بهزیستی روان شناختی این بیماران روزبه روز در حال کاهش است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی اجتناب شناختی، عدم تحمل بلاتکلیفی و تنظیم هیجان در زنان مبتلا به سرطان پستان و فاقد سرطان شهر شیراز انجام گرفت.

    روش ها

    روش پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسه ای بوده است. جامعه ی آماری پژوهش را دو گروه زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به درمانگاه شهید مطهری به شیوه ی در دسترس (100نفر) و زنان فاقد سرطان مراجعه کننده به مدارس ابتدایی ناحیه ی دو شیراز به شیوه ی در دسترس (100 نفر) تشکیل دادند که پرسش نامه های «اجتناب شناختی سکستون و دوگاس»، «عدم تحمل بلاتکلیفی فریستون و همکاران» و «تنظیم هیجان گارنفسکی و کرایج» را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین گروه زنان مبتلا به سرطان پستان و فاقد سرطان در مولفه های اجتناب شناختی (029/0<P)، عدم تحمل بلاتکلیفی (0001/0<P) و تنظیم هیجان (046/0<P) تفاوت معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های به دست آمده می توان گفت بین متغیرهای اجتناب شناختی، عدم تحمل بلاتکلیفی و تنظیم هیجان در زنان مبتلا به سرطان پستان و فاقد سرطان تفاوت وجود دارد؛ از این رو شناسایی این عوامل روان شناختی و نقش آن ها در زنان مبتلا به سرطان پستان می تواند زمینه ی لازم را برای کاهش مشکلات زنانی که به این بیماری مبتلا هستند، فراهم کند.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، اجتناب شناختی، تنظیم هیجان، عدم تحمل بلاتکلیفی، زنان
  • سید علی شمس نیا، کامران محمدخانی*، نادرقلی قورچیان، امیرحسین محمد داودی صفحات 49-62
    مقدمه

    فرایند آموزش کارکنان شبکه های بهداشت و درمان کشور تطبیق نیروی انسانی با شرایط متغیر سازمان و محیط است. آموزش، ابزاری است که مدیران را در اداره ی سازمان ها  یاری می رساند. این پژوهش با هدف ارایه ی مدلی برای ارتقای کیفیت آموزش کارکنان شبکه های بهداشت و درمان کشور با استفاده از مدل معادلات ساختاری انجام شده است.

    روش ها

    روش مطالعه، ترکیبی از نوع اکتشافی است. جامعه ی آماری این پژوهش 150 نفر از کارکنان شعب شبکه ی بهداشت استان فارس و روش نمونه گیری، به صورت تصادفی خوشه ای بوده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 108 نفر تعیین شد. پرسش نامه ی کمیل شده، شامل سوالات مشخصات فردی و سوالات مربوط به فرضیه های تحقیق بوده که از میان نمونه جمع آوری شده است. به منظور بررسی روایی پرسش نامه، از تحلیل عاملی تاییدی و به منظور بررسی فرضیات تحقیق، از مدل سازی معادلات ساختاری روش الگویابی معادلات ساختاری (Structural Equation Modeling) با کمک نرم افزار  SmartPLS 3 استفاده شده است.

    یافته ها

    از 108 نفر پاسخ گو در گروه بررسی شده، 7/40درصد (44 نفر) مرد و 3/59درصد (64 نفر) زن بودند. از 108 نفر پاسخ گو در گروه بررسی شده، 3/21درصد (23 نفر) مجرد و 7/78 درصد (85 نفر) متاهل بودند. تمامی ضرایب بارهای عاملی از 4/0 بیشتر است که نشان از مناسب بودن این مدل دارد. مقدار آلفای کرونباخ برای تمامی سازه ها بالاتر از 7/0 است که حاکی از پایایی مناسب مدل است. تمام مولفه ها و ابعاد و عوامل موثر در کیفیت آموزش کارکنان شبکه های بهداشت و درمان شناسایی و تایید شد.

    نتیجه گیری

    بررسی ها نشان داد سازوکارهای اجرایی مدل ارتقای کیفیت آموزش کارکنان شبکه های بهداشت و درمان کشور مناسب است. وضعیت موجود کیفیت آموزش کارکنان شبکه های بهداشت و درمان کشور تقریبا در حد متوسط و زیاد قرار دارند. آموزش، نقش بی بدیلی در تعالی سازمان به عهده دارد. برنامه ریزی به منظور آموزش کارکنان زمینه ی بهره وری و اثربخشی بهتر در فرایند ارایه ی خدمات بهتر و رضایت مراجعه کنندگان را به همراه خواهد داشت.

    کلیدواژگان: کارکنان شبکه های بهداشت و درمان، منابع انسانی، مدلسازی معادلات ساختاری، تحلیل عاملی
  • فرنیا جوادی لاریجانی، مینا مجتبایی*، مهدی مقدسی، محمد حاتمی صفحات 63-78
    مقدمه

    توجه به حالات روان شناختی بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس (MS) به دلیل تاثیر چشمگیر بر سیر و پیش آگهی بیماری بسیار مهم است. پژوهش حاضر به منظور مقایسه ی اثربخشی گشتالت درمانی، فعال سازی رفتاری و دارونما بر تنظیم شناختی هیجان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس انجام شد.

    روش ها

    روش پژوهش نیمه آزمایشی طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری سه ماهه بوده است و در آن شصت نفر از مبتلایان به مالتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به کلینیک MS بیمارستان رسول تهران انتخاب شدند. سپس با استفاده از بلوک های چهارتایی به صورت تصادفی در چهار گروه پانزده نفره، شامل سه گروه مداخله و یک گروه کنترل گماشته شدند. اعضای گروه های روان درمانی یک بار در هفته به مدت هشت جلسه ی نود دقیقه ای تحت درمان قرار گرفتند. در گروه دارونما به مدت هشت هفته از کپسول های حاوی آرد برنج یک بار در روز استفاده شد. هیچ مداخله ایی طی این مدت بر گروه گواه صورت نگرفت. ابزار پژوهش، پرسش نامه تنظیم شناختی هیجانی گارنفسکی و همکاران (2006) بود. برای تحلیل داده ها از SPSS نسخه ی 25 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اجرای گشتالت درمانی و فعال سازی رفتاری در مقایسه با دارونما و کنترل به افزایش میانگین نمرات راهبردهای سازش یافته تنظیم شناختی هیجان (001/0=p) و کاهش میانگین نمرات راهبردهای سازش نایافته (001/0=p) در مراحل پس آزمون و پیگیری منجر شده است. گشتالت درمانی در مقایسه با فعال سازی رفتاری میانگین نمرات راهبردهای سازش یافته (027/0=p) را در مراحل پس آزمون و پیگیری بیشتر افزایش داده است و نیز میانگین نمرات راهبردهای سازش نایافته (020/0=p)  را بیشتر کاهش داده است.

    نتیجه گیری

    گشتالت درمانی در مقایسه با فعال سازی رفتاری و دارونما بر بهبود تنظیم شناختی هیجان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس موثرتر است.

    کلیدواژگان: رفتار درمانی، کارآزمایی بالینی، تنظیم هیجان، گشتالت درمانی، مالتیپل اسکلروزیس
  • حسین زارعی*، حسن سلطانی صفحات 79-90

    اقتصاد مقاومتی به معنی نیرومند کردن اقتصاد برای افزایش سرعت رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی در موقعیتی است که کشور در تحریم های غیرقانونی و ظالمانه ی نظام های متخاصم قرار دارد. نظام سلامت نیز با تکیه بر توانمندی متخصصان این حوزه در کشور ما، از بخش های مهم چرخه های تولید در کشور است. این مجموعه نیز متاثر از تحریم ها، فشار زیادی را از نظر تامین برخی اقلام اساسی و تامین هزینه ها دریافت کرده است؛ بااین حال تخصیص صحیح منابع و به کارگیری رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره ی اقتصاد مقاومتی می تواند به حل این مشکلات کمک کند. همچنین استفاده از ظرفیت های تولیدی نظام سلامت در حوزه ی گردشگری سلامت و... می تواند این سیستم را به عنوان بخش مهمی از نظام تولید کشور مطرح کند. افزون بر این، در وضعیت کنونی و بروز همه گیری بیماری کروناویروس، بیش ازپیش، اهمیت نظام سلامت در تمام دنیا بر همگان روشن شده است که در این دوران، کمبود منابع و نیروی انسانی در نظام سلامت را می توان بر اساس رهنمودهای اقتصاد مقاومتی حل کرد.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، نظام سلامت، رشد اقتصادی، گردشگری سلامت
  • سعید البرزی، الهام عسکری* صفحات 91-96
    مقدمه

    روش های مختلفی برای درمان آژنزی سرویکوواژینال با رحم عملکردی پیشنهاد شده است، اما متاسفانه برخی از این روش ها درنهایت به هیسترکتومی منجر می شوند. در این مطالعه به بررسی روش جدید جراحی در درمان این بیماران و پیامدهای کوتاه مدت و بلندمدت آن پرداختیم که برای اولین بار در دنیا با روش لاپاراسکوپی انجام می شود.

    روش ها

    هفت زن 12تا27ساله که با رحم عملکردی با آژنزی سرویکوواژینال (بین سال های 1395تا1398) در بیمارستان غدیر و دنا بودند، تحت عمل جراحی سرویکوواژینوپلاستی با جاگذاری کولون سیگمویید به روش لاپاراسکوپی قرار گرفتند تا قاعدگی طبیعی برقرار شود. مدت پیگیری 9/25 ماه (2تا48 ماه) بود.

    یافته ها

    میانگین BMI بیماران 19.7 (17.6-22.4) و میانگین فاصله زمانی بین شروع علایم بیماری تا عمل 28/52 ماه (2تا156 ماه) بود. همه ی بیماران، سیکل های قاعدگی منظم داشتند. متوسط ​​طول واژن 8.9 سانتی متر (7.6-10.5 سانتی متر) بود. در یک بیمار، تنگی پروگزیمال نیوواژن دوازده ماه پس از جراحی مشاهده شد. هیچ عارضه ی درخور توجهی بعد از عمل مشاهده نشد. هیچ کدام از بیماران ما هیسترکتومی نشدند. دو بیمار بدون داشتن دیسپارونی، خون ریزی پس از مقاربت یا ترشحات بدبوی واژن، فعالیت جنسی داشتند.

    نتیجه گیری

    سیگمویید سرویکوواژینوپلاستی، روشی بی خطر و موثر با نتایج طولانی مدت رضایت بخش است. این جراحی بار روانی هیسترکتومی را در این بیماران از بین می برد.

    کلیدواژگان: اپلازی مولرین، لاپراسکوپی، ابنرمالیته واژن، ابنرمالیته مادرزادی
|
  • Hossein Parsaei *, Ameneh Safari, Yalda Amirmoezzi Jahromi, Babak Pourabbas, Ali Zamani Pages 1-12
    Introduction

    Scoliosis is a musculoskeletal disorder in which a person's spine bends sideways and rotates along its vertical axis. Cobb-angle (CA) is a common index to evaluate, determine, and track the progression of scoliosis; however, measuring this index manually depends on the operator’s experience and image quality, which may lead to errors, dispersion of obtained values, and variability. This study aimed to resolve this issue by developing an algorithm for measuring CA.

    Methods

    In this analytical study, we developed software using image processing, data modeling, and analytical geometry tools for measuring CA.  A given x-ray image was processed to highlight the spinal cord. Then, the spinal cord curvature was extracted by manually segmenting the spinal cord in the given image and fitting a polynomial function to the data points in the identified region.  Finally, CA was estimated by calculating the angle between the two normal lines that pass through the inflection points of the fitted curve. Thirty X-ray images having CA values obtained by an expert were used to evaluate the accuracy of the developed algorithm.

    Results

    There is no statistically significant difference between the average CA values measured by the expert (53.95º ± 20.3º) and those estimated using the developed software (56.41º ± 19.95º). There is a significant correlation between the values estimated using the developed algorithm and the reference values, (r=0.93) and (P<10-8).

    Conclusion

    The obtained results are promising and show that the developed algorithm might be used to measure cobb-angle. Nevertheless, its accuracy and reliability should be further evaluated using a large data set.

    Keywords: Cobb-angle Measurement, Data modeling, Computer assisted image processing, scoliosis, Spinal Curvature, Spinal Curvature Measurement
  • Fariba Abasi, Mohammad Reza Samaei * Pages 13-22
    Introduction

    Environmental and structural factors have a significant effect on the concentration of bioaerosols in the indoor air; however, this issue has not received enough attention in research. . Therefore, this study aimed to determine the distribution of bioaerosols and environmental factors affecting the concentration of bioaerosols by using an artificial neural network.

    Methods

    In this study, the concentration of bioaerosols was determined using the inactive method for one hour in the human respiratory tract. The teypticas soy agar and sabouroud dextrose agar were used to culture bacteria and fungi; then, they were incubated at 15, 25, and 37° C. The independent variable includes three categories of structural variables (number of ward beds, room dimensions, and window dimensions), hospital management and management variables (ward air change per hour), and analytical variables (incubation temperature and type of culture medium). The effect of these variables was modeled by an artificial neural network with Levenberg–Marquardt algorithm.

    Results

    This study showed that the distribution of bioaerosols in dialysis and surgery wards was higher than in other wards. Also, the artificial neural network can predict the effect of environmental and structural factors of the hospital on bioaerosols, especially fungi because the maximum and minimum concentrations of bacteria and fungi in the actual data were similar to the data predicted by the artificial neural network. In addition, the correlation coefficient for the fungi was 0.95, and the correlation rate between the actual data and the data predicted by the artificial neural network was higher than 0.92.

    Conclusion

    ANN could be a desirable and reliable method for detecting bioaerosol in hospitals based on the environmental and structural parameters.

    Keywords: Airborne, Bacteria, fungi, Neural Network, Environmental Factors
  • Farid Zand, Golnar Sabetian Jahromi *, Bita Hojatpanah Montazeri, Hosseinali Khlaili, Mansour Masjedi, Naeimeh Assadat Asmarian, Fateme Safari, Atefe Moradi Pages 23-36
    Introduction

    Drug abuse is a major concern, leading to inappropriate control of pain, agitation, and delirium. In the current study, we aimed to evaluate the effect of implementing Pain, Agitation, and Delirium (PAD) control protocol on the outcomes of critically ill patients with a history of drug abuse in the intensive care unit (ICU).

    Methods

    In this experimental study, 44 opioid-dependent patients (18 years and older) were included. The pain was assessed by the Behavioral Pain Scale (BPS) per hour, the level of sedation was evaluated by the Richmond Agitation Sedation (RASS) per hour, and Delirium was measured every 8 hours by the Confusion Assessment Method (CAM-ICU). Based on the type and dose of the consumed drug and the way it was used, the dose of methadone was calculated. In addition, possible symptoms of withdrawal syndrome and excessive use were assessed every hour by the intensive care unit nurse.

    Results

    The ICU stay length was 17 days in the control group and seven days in the intervention group. Patients in the intervention group received lower doses of Methadone and Propofol compared to the control group during 72 hours and lower doses of fentanyl after 48 and 72 hours (p<0.05). In addition, patients with acceptable limits of pain and sedation were significantly more in quantity in the intervention group compared to the control group (p=0.001 and p=0.05, respectively).

    Conclusion

    Implementing PAD protocol, along with appropriate medical therapy, can greatly help improve the medical care provided by the ICU team.

    Keywords: Agitation, Delirium, Intensive care unit (ICU), opium, Pain
  • Mozhde Riazi, Samad Fereidooni *, Vahid Zangouri, Abdolrasoul Talei Pages 37-48
    Introduction

    Many women with breast cancer suffer from the psychological problems associated with cancer, and the patients' psychological well-being is deteriorating daily. This study aimed to compare cognitive avoidance, intolerance of uncertainty, and emotion regulation in women with and without breast cancer.

    Methods

    The research method was causal-comparative. The statistical population of this study was all patients with non-metastatic breast cancer referred to the Shahid Motahari clinic, selected by the convenience sampling method (n=100). Also, all women referring to primary schools in District 2 of Shiraz during the same two-month period were selected as cancer-free and healthy women (n=100) for comparison with the group of women with breast cancer. The data were collected by Sexton and Dougas’s Cognitive Avoidance Questionnaire, Freestone, Ryuma, Retarte, Dogas, and Ladosaur’s Intolerance and Ambiguity Questionnaire, and Garnfski and Craig’s short questionnaire of Cognitive Emotion Regulation. Data were analyzed using (MANOVA).

    Results

    The results showed a significant difference between women with breast cancer and without cancer in the components of cognitive avoidance (P<0/029), intolerance of uncertainty (P<0/0001), and emotion regulation (P<0/046).

    Conclusion

     Findings showed a difference between cognitive avoidance variables, intolerance of uncertainty, and emotion regulation in women with breast cancer and those without cancer. Therefore, identifying psychological factors and their role in women with breast cancer help reduce the problems of women with breast cancer.

    Keywords: Breast cancer, Cognitive avoidance, Emotion regulation, Intolerance of uncertainty, women
  • Seyed Ali Shamsnia, Kamran Mohammad Khani *, Nadergholi Ghorchian, Amir Hossein Mohammad Davoodi Pages 49-62
    Introduction

    The education process of Health and Medical Network Staff and its improvement provides human resources an ever-changing work environment compatibility. Education is a tool that aids managers in managing organizations in different ways. This research was done with the goal of presenting a model for enhancing the quality of education for health and medical network staff, using Structural Equations Modeling.

    Methods

    It is an exploratory study. Population in this research was 150 staff at Fars Province working in numerous health branches selected through random cluster sampling. The sample size (108 people) was determined using Cochran's formula. The completed questionnaire included demographic information and questions related to the research hypothesis. Confirmatory Factor Analysis was used to check the validity of the questionnaire and Structural Equation Modeling and Smart PLS 3 software were applied to analyze the data.

    Results

    Out of 108 participants, 40.7 percent were males (44 in total) and 59.3 were females (64 in total). Out of 108 participants, 21.3 percent (23 in total) were single and 78.7 percent (85 in total) were married. All factor load ratios were more than 0.4, which show the use of proper modeling. Cronbach's alpha for all structures was 0.7, which indicates high reliability. All components and effective factors on the quality of education of Health and Medical Network staff were identified and validated.

    Conclusion

    The findings showed the mechanisms used to improve the education quality of health and medical network staff were adequate, and the current status of the quality of education for health and medical network staff is approximately medium to high. Education holds an undeniable place in the prosperity of an organization. Therefore, planning for staff education will result in better service and satisfaction of the clients.

    Keywords: Health, Medical Network Staff, Human resource, Structural Equation Modeling, Factor analysis
  • Farnia Javadi Larijani, Mina Mojtabaie *, Mehdi Moghaddasi, Mohammad Hatami Pages 63-78
    Introduction

    Psychological state of multiple sclerosis patients is very important due to its strong influence on incidence, progression, prognosis, and treatment of this disease. The present study compared the effectiveness of gestalt therapy, behavioral activation and placebo on cognitive emotion regulation in Multiple Sclerosis patients.

    Methods

    This study was a quasi-experimental pretest-posttest design with a control group and three months follow-up in which sixty patients with multiple sclerosis referred to the MS Clinic of Rasoul Hospital in Tehran were selected. Using four blocks, the authors randomly assigned participants to four groups of 15 people, including three intervention groups and a control group. Members of psychotherapy groups were treated once a week for eight 90-minute sessions. In the placebo group, capsules containing rice flour were used once a day for 8 weeks.  The people in the control group received no intervention during this period. The research instrument was Garnefski's (2006) Cognitive Emotion Regulation Questionnaire. SPSS (25) was used for data analysis.

    Results

    The results showed that gestalt therapy and behavioral activation in comparison with placebo and control groups increased the mean scores of adaptive cognitive emotion regulation strategies (p=0.001) and decreased the mean scores of non-adaptive strategies (p=0.001) in post-test and follow-up. Gestalt therapy, in comparison with behavioral activation, increased the mean scores of adaptive strategies (p=0.027) and also decreased the mean scores of non-adaptive strategies (p= 0.020) more significantly in post-test and follow-up.

    Conclusion

    Gestalt therapy is more effective than behavioral activation and placebo in improving cognitive emotion regulation in patients with multiple sclerosis.

    Keywords: Behavior Therapy, Clinical trial, Emotional regulation, Gestalt Therapy, Multiple Sclerosis
  • Hosein Zarei *, Hasan Soltani Pages 79-90

    Economic resistance means strengthening the economy to accelerate economic growth and GDP when the country is under the illegal and oppressive sanctions of hostile regimes. The health system is one of the important parts of production cycles in our country, relying on the capability and skills of experts in this field. Under the influence of sanctions, health system has also received a severe pressure and difficulty in supplying some basic health-related items and financing. However, properly allocating resources and applying the Supreme Leader's guidelines on the economic resistance can help solve these problems. Also, using the health system's production potentials in health tourism, etc., can promote this system as an important part of the country's production system. In addition, current situation and the coronavirus outbreak shed light on the importance of the health system worldwide. During the epidemic, the lack of resources and workforce in the health system can be solved based on the economic resistance guidelines.

    Keywords: Economic Resistancey, Health system, Economic Growth, Health tourism
  • Saeed Alborzi, Elham Askari * Pages 91-96
    Introduction

    .Various methods have been proposed to treat Cervicovaginal agenesis with the functional uterus, but unfortunately, some of these methods eventually lead to a hysterectomy. In this study, we investigated a new surgical method in treating these patients and its short and long-term consequences, which is performed for the first time in the world by the laparoscopic method.

    Methods

    Seven women aged 18 (12-27) years who had a functional uterus with cervicovaginal agenesis (between 2016 and 1398) in the Ghadir and Dena hospital underwent cervicovaginoplasty with sigmoid colon replacement by laparoscopic method to establish normal menstrual cycles and have a functional uterus and vagina. The average follow-up duration was 25.9 months (2-48 months).

    Results

    The mean BMI of the patients was 19.7 (17.6-22.4). The average time interval between the initiation of disease symptoms and the operation was 52.28 months (2-156 months). All the patients had regular menstrual cycles. The average length of the vagina was 8.9 cm (7.6-10.5 cm). One patient observed proximal stenosis of neovagina 12 months after surgery. We had no significant postoperative complications. We did not perform hysterectomies on our patients. Two subjects had sexual activities without dyspareunia, post-coital bleeding, or malodor vaginal discharge.

    Conclusion

    Sigmoid cervicovaginoplasty is a safe and effective procedure with satisfactory long-term outcomes. This surgery eliminates the psychological burden of hysterectomy in these patients.

    Keywords: Mullerian aplasia, Laparoscopy, Vagina Abnormalities, Congenital abnormalities